(0515) 577 560 info@degreiden.nl

BOLSWARD – Het nieuwe jaar vormde ook het startschot van Wiis, de onderwijsgroep voor basisonderwijs met een christelijke identiteit in de gemeenten Súdwest-Fryslân en de Waadhoeke. Wiis ontstond door een fusie van de voormalige stichtingen Palludara en CBO De Greiden. In het najaar konden medewerkers meedenken over een nieuwe naam voor de fusie-organisatie. Een werkgroep selecteerde uit meer dan zeventig inzendingen hun top vier, waaruit de bestuurders Wiis kozen. Op donderdag 11 januari werd er een feestelijke nieuwjaarsborrel georganiseerd. Deze vond plaats in het nieuwe stichtingsbureau, dat gevestigd is in het pand van de voormalige Rabobank aan de Snekerstraat in Bolsward. Ook werd het nieuwe logo gepresenteerd door bestuurders Albert Faber en Jan Paul ten Brink.

Vanuit het hart

De leden van de werkgroep lichtten na de onthulling de keuze voor de naam, het logo en de slogan toe. Het Friese woord wiis betekent wijs, trots, verstandig. Op school dragen de medewerkers kennis en wijsheden over. Wy binne wiis mei bern, mei elkoar, mei de wrâld. We leren onze leerlingen om trots op zichzelf te zijn. Er is ruimte voor eigenheid, we zoeken verbinding en omarmen diversiteit, wie je ook bent of wilt zijn. Alles wat we doen, doen we vanuit ons hart. Wiis kiest bewust voor een Friese merknaam en een Nederlandse slogan. Niet elke leerling of ouder heeft Friese wortels en Wiis er is voor iedereen.

Modern én klassiek logo Het nieuwe logo van Wiis is modern en klassiek. De letter van Wiis is modern, speels en kleurrijk en kenmerkt zich door verbinding. De klassieke letter van de slogan biedt een tegenwicht. Net als in het onderwijs behouden we het goede van de klassieke aanpak, maar krijgen ook eigentijdse ontwikkelingen aandacht. Het kleurenpalet van Wiis varieert van dieppaars tot magenta en oranje: een warme, welkome uitstraling.

Door de fusie is een toekomstbestendige en slagvaardige stichting ontstaan die zich sterk maakt voor de borging van kwalitatief, duurzaam en divers basisonderwijs in het voedingsgebied. Wiis bestaat uit 22 scholen, zo’n 3000 leerlingen en ruim 400 medewerkers. Uitwisseling van expertise door leerkrachten zal een boost krijgen en scholing kan makkelijker op maat en op locatie worden georganiseerd. Dit komt ten goede aan de ontwikkeling van de medewerkers en de leerlingen. Ook zijn de scholen beter in staat om de voorziene demografische leerlingendaling in de regio op te vangen. Na de voorjaarsvakantie zal de Wiis-dag voor de medewerkers van alle scholen plaatsvinden.